SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Ideal accommodation in Targu Jiu

Rest, nature, refined cuisine with organic products, trips and sports are part of your stay at Casa Cartianu, located just 5 km from Targu Jiu. We offer::

• excellent accommodation conditions • modern swimming pool • SPA center • children playground • parking space • table tennis • bike rentals • sleigh slope • WiFi

Tourist attractions

Casa Cartianu pension is located in Turcinesti-Schela, which is one of the most attractive and picturesque regional areas. The neighborhood has large elements of historical interest and artistic among which we mention:

Casa Cartianu

Casa Cartianu (aflata in vecinatate) este unul din cele mai reprezentative monumente de arhitectura populara romaneasca, datata pe la sfarsitul secolului XVIII, fiind o casa boiereasca care a fost la origine locuinta fortificata (cula olteneasca). Cladirea este dispusa pe trei nivele, nota de unicitate a monumentului e data de salba de pridvoare de influenta albaneza, construite dupa 1821 pe toate laturile, cat si de scarile de acces care realizeaza legatura pe verticala. Au calcat pragul casei-cula Cartianu regele Carol al II-lea, Gheorghe Tattarescu, Barbu Stefanescu- Delavrancea. Aici functioneaza astazi un muzeu al costumului popular din zona Gorjului, cladirea fiind inscrisa pe Lista monumentelor istorice de valoare nationala exceptionala.

Cula si muzeul satului de la Curtisoara

Infiintat in anul 1975, Muzeul Arhitecturii Populare Curtisoara (4 km) cuprinde un numar de 30 de obiective care surprind modul de viata al gorjenilor de-a lungul timpului. El a fost construit in jurul ansamblului format din Cula Cornoiu si celelalte edificii ridicate de familiile care l-au stapanit.

Complex Brancusi

Ansamblul sculptural Constantin Brancusi de la Targu-Jiu (8 km), cunoscut si sub numele de Ansamblul monumental de la Targu-Jiu, este un omagiu adus eroilor cazuți in timpul primului razboi mondial, proiectat si construit de Constantin Brancusi. Cele trei componente sculpturale monumentale, singurele din toata creatia artistului situate in aer liber – Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Fara Sfarsit, sunt dispuse pe aceeasi axa, orientata de la apus spre rasarit, cu o lungime totala de 1.275 m. Se considera ca nu cunosti cu adevarat patrimoniul cultural romanesc daca nu ai vazut macar o data in viata ansamblul sculptural din Targu Jiu.

Vezi toate atractiile

Testimonials

What do our guests say?

More testimonials
to-topto-top